IDEALNA ZA LETNJE DANE I LAGANE OBROKE: Salata od plavog patlidžana sa belim lukom

Новости онлајн

10. 07. 2025. u 16:19

OVA salata je odličan prilog uz meso, ribu ili samo uz parče hleba.

ИДЕАЛНА ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ И ЛАГАНЕ ОБРОКЕ: Салата од плавог патлиџана са белим луком

Foto: Printskrin Youtube/Kuvajmo lako

Jednostavna za pripremu, a puna ukusa – najbolje je kad se lepo ohladi i sjedini.

Sastojci:

* 1 veći patlidžan
* 1 glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 veza mirođije
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 1/3 kašičice crnog bibera
* 4 kašike jabukovog sirćeta
* 4 kašike biljnog ulja

Priprema:

Operite patlidžan i isecite ga na manje komade (kocke ili kolutove po želji). Stavite ga u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10–15 minuta dok ne omekša.

Ocedite i ostavite da se malo prohladi. U veću činiju stavite seckan crni i beli luk, sitno iseckanu mirođiju, šećer, biber, sirće i ulje. Dodajte kuvani patlidžan i pažljivo promešajte da se sve lepo sjedini.

Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat da se ukusi prožmu i jelo dobro ohladi.

Predlog:

Patlidžan možete kuvati s korom, ali ako je stariji i gorak, oljuštite ga pre kuvanja.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NACIONALNI DAN NIKOLE TESLE: Svetlost jednog uma, inspiracija za vekove