БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО: Најбољи рецепт за уштипке са купусом

Mina Izgarević

06. 02. 2025. у 07:00

УШТИПЦИ са купусом се брзо праве, довољан је само тигањ и имаћете савршено јело.

БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО: Најбољи рецепт за уштипке са купусом

Фото Jutjub

Састојци:

  • 400 г купуса
  • 1 црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 2 јајета
  • 400 мл кефира
  • 380 г брашна
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице соли
  • уље

Трик да уштипци не буду масни!

Брашно које користите просејте и додајте му прашак за пециво и кашичицу соли. Затим добро промешајте. Прашак за пециво у комбинацији са брашном не упија додатно уље.

Рецепт за уштипке са купусом:

Како бисте направили ове уштипке, исеците купус на тракице и мало га изњечите. Затим исеците лук на коцкице. Шаргарепу изрендајте на крупно ренде. Загрејте уље у тигању и додајте лук, па га пржите док не добије златну боју. Затим додајте шаргарепу и пржите још 2-3 минута.

Фото Схуттерстоцк

 

Додајте сецкани купус и пржите поврће још 3 минута на средњој ватри, повремено мешајући. Убаците бибер и све измешајте. Поклопите тигањ и динстајте поврће на лаганој ватри око 10-15 минута. Готово поврће скините са ватре и оставите да се мало охлади.

Након тога у чинији разбијте два јајета. Сипајте 1/2 кашичице соли и све заједно умутите жицом. У кефир сипајте пола кашичице соде бикарбоне и добро промешајте.

Сипајте кефир у јаја и све измешајте. Додајте брашно и умутите тесто. Немојте да додајете брашно одједном, проверите густину теста, не би требало да буде течно.

У припремљено тесто ставите охлађен динстани купус и шаргарепу, па промешајте. Загрејте уље у тигању, па кашиком стављајте тесто.

Пржите уштипке прво са једне стране док не порумене, а затим их окрените на другу страну и пржите док не буду готови. Оставите их на папирном убрусу да се оцеде од вишка масноће. Сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и руске уштипке од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Рибакина се огласила о растанку са Гораном Иванишевићем