uživoRAT U UKRAJINI Ruska vojska je započela proboj na Kurskom frontu; Pogođeno moćno američko oruđe; VSU izgubio više od 2000 vojnika (VIDEO)

Novosti online

10. 10. 2024. u 08:54 >> 16:40

RAT u Ukrajini 960. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ Руска војска је започела пробој на Курском фронту; Погођено моћно америчко оруђе; ВСУ изгубио више од 2000 војника (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP / printskrin MO Rusije

 

Dron "Inohodec" nastavlja lov na opremu VSU (VIDEO)

Izviđačke snage grupe trupa Sever su uz pomoć bespilotnih letelica identifikovale položaj francuskog samohodnog oruđa Cezar u Sumskoj oblasti.

Bespilotna letelica „Inohodec” uništila je samohodni top koji je podržavao osvajače u pograničnom regionu Kursk.

Ruska vojska je započela proboj na Kurskom frontu: Snažan juriš na Ljubimovku i napada na Zeljenij Šljah (VIDEO)


Danas su naše oklopne grupe neočekivano napale i probile odbranu VSU u pograničnom regionu Kursk.

Oko 30 jedinica ruske tehnike juriša na selo Ljubimovka, napisao je predstavnik Oružanih snaga Ukrajine Aleks. Ruske trupe su uspele da napreduju i sada dobijaju uporište i borbe se nastavljaju.

Pojavio se i snimak kako oklopni transporteri 155. brigade napadaju i voze tenk Oružanih snaga na ulazu u susedno selo. Zeljenij Šljah iz Korenjeva.

Zeljenij Šljah se nalazi u zadnjem delu Ljubimovke. Ako ovo selo zauzmu ruske trupe, onda će ukrajinske oružane snage u Ljubimovki biti opkoljene.

 

Pogođene fabrike dronova

Ruske snage izvele su seriju napada na pogone za proizvodnju dronova u Nikolajevu u kojem su radili stranci, rekao je za Sputnjik koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu

Foto Tanjug/AP

Su-34 pogodio uporište VSU

Ruski bombarder Su-34 uništio je ljudstvo i uporište ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

Foto telegram via bulgarianmilitary.com

 

Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije o borbama na kurskom pravcu: VSU izgubilila 21.500 vojnika, 139 tenkova

Grupa „Sever“ odbila je dva napada ukrajinskih snaga u pograničnim delovima Kurske oblasti, poginulo je i ranjeno do 30 ukrajinskih vojnika. Uništen je jedan tenk i automobil.

U protekla 24 sata u borbama je poginulo i ranjeno više od 200 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri tenka, oklopno vozilo, minobacač, stanica za elektronsko ratovanje i automobil. Pet ukrajinskih vojnika se predalo.

Foto Tanjug/AP

Od početka borbi na kurskom pravcu, ukrajinska vojska izgubila je ukupno više od 21.550 vojnika, 139 tenkova, 66 borbenih vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 892 borbena oklopna vozila, 590 automobila, 177 artiljerijskih oruđa, 33 lansera za raketne sisteme, 46 stanica za elektronsko ratovanje, devet protivbaterijskih radara, tri radara protivvazdušne odbrane, 22 inžinjerijska vozila i druge tehnike, od čega 13 vozila za čišćenje, jedno za deminiranje UR-77, kao i tri oklopna vozila za remont i evakuaciju.

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije: Izbačeno iz stroja više od 2000 vojnika VSU, oboreno 206 dronova, dva patriota, 6 raketa HIMARS

Grupa „Jug“ odbila je tokom proteklog dana četiri kontranapada, protivnik je izgubio 765 vojnika. Uništeno je pet automobila, haubica M777, dve haubice D-30 i tri artiljerijska oruđa M119;

Grupa „Zapad“ zauzela je bolje položaje, u borbama je poginulo i ranjeno više od 430 vojnika. Uništeno je pet automobila, haubica „gvozdika“, dve haubice D-30, dve stanice za elektronsko ratovanje „anklav N“ i tri skladišta municije;

U zoni odgovornosti grupe „Dnjepar“ poginulo je i ranjeno do 95 vojnika, a uništeno skladište municije, haubica M777, haubica „msta B“, oruđe D-20 i haubica D-30;

U zoni odgovornosti grupe „Istok“ ukrajinske snage izgubile su do 120 vojnika. Uništeno je osam automobila, artiljerijsko oruđe „cezar“, i oruđe „gvozdika“;

Foto Tanjug/AP

Ukrajinske snage izgubile su do 490 vojnika i oklopni transporter M113 u zoni odgovornosti grupe „Centar“. Takođe je uništeno artiljerijsko oruđe D-20, dva automobila, top „hijacint“ i haubica D-30;

Ruski PVO sistemi oborili su u protekla 24 časa šest raketa „hajmars“ i 205 bespilotnih letelica, od kojih 96 van zone specijalne operacije;

Jedinice grupe „Sever“ su uništile ukrajinske snage na lipcovskoj i volčanskom pravcu. Poginulo je i ranjeno do 55 ukrajinskih vojnika, a uništena dva automobila i haubica D-30;

U protekla 24 časa uništena je borbena kontrolna kabina AN/MSKu-104, multifunkcionalna radarska stanica AN/MPKu-65 i dva raketna lansera za sistem „patriot“.

Oborena 4 drona

Ruski PVO sistemi su tokom prepodneva oborili četiri ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Kurske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Oružane snage Rusije pogodile su dva lansera Patriot

Ruska vojska je pogodila dva raketna lansera protivvazdušnih raketa Patriot američke proizvodnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Operativno-taktička avijacija, jurišna bespilotna letelica, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije pogodile su: borbenu upravljačku kabinu AN/MSK-104, multifunkcionalnu radarsku stanicu AN/MPK-65 proizvedenu u SAD i dva lansera protivvazdušnog odbrambenog sistema Patriot proizvedenih u SAD - pojašnjava resor.

Pogođene su i koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike u 131 okrugu.

Pored toga, sistemi protivvazdušne odbrane oborili su šest raketa HIMARS američke proizvodnje i 205 dronova tipa aviona, uključujući 96 van zone specijalnih operacija.

Alaudinov: Ruske jedinice nalaze se u Časovom Jaru

Ruski borci uzimaju mnogo zarobljenika iz redova elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije i komandant specijalnih snaga „Ahmat“ general-major Apti Alaudinov.

Alaudinov je rekao da se ruske jedinice već nalaze u samom Časovom Jaru.

- Krenuli smo i ispostavilo se da smo duboko iza neprijateljskih linija i sad neprijatelj ima velike probleme u Časovom Jaru - dodao je on.

General je takođe konstatovao napredak ruskih snaga na svim delovima zone specijalne operacije.

Ruski helikopteri sprečili rotaciju ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti

Ruski helikopteri Ka-52M sprečili su rotaciju jedinica ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U Krivom Rogu odjekivale eksplozije

Tokom noći su u Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti odjekivale eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

Ukrajinski dronovi napali predgrađe Majkopa

Ukrajinski dronovi napali su tokom noći predgrađe grada Majkopa, u toku je organizovana evakuacija stanovnika sela Rodnikovo, saopštio je na Telegramu predsednik Republike Adigeje Murat Kumpilov.

- Protekle noći je na predgrađe Majkopa izveden napad neprijateljskih bespilotnih letelica. Nije bilo žrtava. Na licu mesta su predstavnici specijalnih službi i spasioci. Vatrogasci gase požare. U toku je organizovana evakuacija meštana sela Rodnikovo - navodi se u saopštenju.

MO Rusije: Uništene 92 ukrajinske bespilotne letelice

Ruski PVO sistemi su tokom noći uništili 92 ukrajinske bespilotne letelice iznad sedam oblasti Rusije i Azovskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Iznad Krasnodarskog kraja oboreno je 47 dronova, iznad Kurske oblasti – 12, iznad Rostovske –devet, iznad Brjanske oblasti – četiri, po dva iznad Belgorodske oblasti i Krima, jedan iznad Voronješke oblasti i 15 dronova iznad Azovskog mora.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NEODOLJIVA PONUDA ZA EGZOTIČNU DESTINACIJU KOJA ODUZIMA DAH