POSNA PICA SA AJVAROM: Pica je uvek odlično rešenje bez obzira na doba dana

Jovana Vasić

11. 03. 2025. u 16:00

Izdašna, bogata i zasitna domaća pica, sočna i vrlo ukusna, pravi se veoma brzo i jednostavno i ne može da ne uspe.

ПОСНА ПИЦА СА АЈВАРОМ: Пица је увек одлично решење без обзира на доба дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 280 ml vode
  • 70 ml ulja
  • pola kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera


Za fil:

  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike ajvara
  • 100 g maslinki
  • 100 g šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 3 veća kisela krastavčića
  • 1 manja, sveža paprika
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 2 veće konzerve tunjevine u komadima
  • 300 g biljnog kačkavalja
  • 1 kesica origana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom, u toploj vodi. U jednoj posudi pomešajte brašno i ulje pa sa kvascem zamesite testo. Ostavite ga sa strane dok pripremate fil. Oceđenu tunjevinu pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom. Na listiće isecite šampinjone, a papriku i krastavčiće na kockice. Masline isecite na krugove. Zasebno, sjedinite ajvar sa kečapom. Veliki pleh premažite uljem, pa rastanjite naraslo testo u veličini pleha.  Zatim ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Preko nanesite tunjevinu sa lukom, seckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Zatim, pospite sa origanom i, krupno, narendajte biljni kačkavalj. Pecite picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE BILA PARTIJA ŠAHA, BEZ TAJNI: Rafael Nadal o rivalstvu sa Rodžerom Federerom (VIDEO)