РЕЦЕПТ ЗА БУЈУРДИ: Грчки специјалитет који може одлично да послужи као доручак, мезе или додатак ручку (ВИДЕО)

РЕЦЕПТ ЗА БУЈУРДИ: Грчки специјалитет који може одлично да послужи као доручак, мезе или додатак ручку (ВИДЕО)

Бујурди је јело које је настало у Солуну, а овај умак се обично служи као мезе и то најчешће уз пита хлеб. Бујурди је спој фета и тврдог сира, као и печене паприке и парадајза. Пикантан укус му даје љута папричица. Грци овај умак са фета сиром обично наручују у кафани, а припрема није нимало компликована.

20. 02. 2025. у 13:59Jована Васић

ЛИКЕР ОД КАФЕ: Прави се од само 4 састојка, има прелепу арому, а што дуже стоји то је лепши

ЛИКЕР ОД КАФЕ: Прави се од само 4 састојка, има прелепу арому, а што дуже стоји то је лепши

Домаћи ликер од кафе одушевиће вас укусом и аромом, али и веома једноставном припремом. Можете и да га искористите као додатак за припрему разних колача и посластица.

18. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

КАКО СЕ ПРАВИ НАЈУКУСНИЈИ ПИРЕ КРОМПИР: Најбољи прилог уз свако јело

КАКО СЕ ПРАВИ НАЈУКУСНИЈИ ПИРЕ КРОМПИР: Најбољи прилог уз свако јело

Сложићете се да је пире кромпир најбољи прилог уз свако јело, а професионални кувар открио је да постоје једноставани трикови који гарантују савршен кромпир пире сваки пут.

13. 02. 2025. у 17:00Jована Васић

КЕШКУЛ: Рецепт за традиционални турски пудинг

КЕШКУЛ: Рецепт за традиционални турски пудинг

Бројне рецепте смо преузели од Турака, па су нам најпознатије баклава, туфахије, сарма и слично. Међутим, мање познат али не и мање укусан је и кешкул, оријентални рецепт за пудинг на бази бадема.

11. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

НЕМАТЕ УЉА КОД КУЋЕ, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ове намирнице могу да замене зејтин у припреми хране

НЕМАТЕ УЉА КОД КУЋЕ, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ове намирнице могу да замене зејтин у припреми хране

Нестало вам је уље, а хтели сте баш данас да направите рецепт чији је један од састојака управо уље. Не брините, постоје неке намирнице које могу бити одлична замена, а вероватно неке и имате код куће.

10. 02. 2025. у 16:00Новости онлине

ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)

ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)

Како би вам јапанске палачинке испале ваздушасте и мекане битно је да беланца умутите у шне, а неопходно је да користите вишенаменско или брашно за колаче. За јапанске палачинке је потребно свега пар састојака и мало времена, а најбитније је да смесу умутите како треба.

26. 01. 2025. у 07:00Новости онлине