МОЋАН НАПИТАК КОЈИ ОПОРАВЉА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Црна лимунда
Лимунада је многима омиљено летње пиће, освежава и врло је укусно, али када јој додате и активни угаљ добијате и савршен напитак за препород целог организма. Баш због активног угља, овај напитак има црну боју, док укус остаје непромењен. Црна лимунада ће очистити тело од токсина, очистити јетру и снизити холестерол.
10. 05. 2024. у 15:50
ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом
Направите савршен доручак од старог хлеба на мало другачији начин.
09. 05. 2024. у 20:00
ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ: Без уља, хрскаве и сласне
Испохујте тиквице, и то без пржења. Пеку се у рерни неких 15 минута, а овако припремљене тиквице једнако су укусне као и оне које су пржене у уљу.
09. 05. 2024. у 15:00
3 СУПЕР САВЕТА ЗА НАЈБОЉИ ПИРЕ КРОМПИР: Ако желите да ваш пире кромпир увек буде укусан и кремаст, онда следите наше савете
Кромпир спада у поврће од којег можете да правите прилоге, главна јела, салате, теста... Не кошта пуно, има га током целе године и јако је укусан. Не постоји особа која не воли бар једно јело спремљено са кромпиром, а оно што се најчешће служи као прилог јесте пире кромпир. Иако је врло једноставан за припрему, не уме свако да га направи савршено. Ми смо са вама поделили 3 савета који ће вам помоћи да пире кромпир увек испадне савршено.
08. 05. 2024. у 17:36
РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача
Мекани марципан неодољивог мириса и укуса је глатка маса која се користи за прављење колача, торти, медењака, бомбоница и других посластица и веома се лако обликује.
08. 05. 2024. у 13:00
ПРЕУКУСНА ДОМАЋА МОЦАРЕЛА: Уз два састојка је направите код куће, одушевиће вас
Чувени италијански моцарела сир од сада можете направити и у свом дому, а потребна су вам само два састојка. Само је битно да набавите пуномасно млеко да би имала потребну масноћу. Приликом припремања омиљених специјалитета са њом такође ће се развлачити и имаће препознатљив укус.
07. 05. 2024. у 16:00
КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋИ ПУТЕР: Јефтинији него у продавници, а потребан само 1 састојак
Путер се користи у многим јелима, како сланим, тако и слатким.
06. 05. 2024. у 09:00
КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач
Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.
05. 05. 2024. у 09:00
КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила
УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.
04. 05. 2024. у 15:47
СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен
ОВАЈ слани ролат се спрема без брашна, погодан је и за оне који су нетолерантни на глутен, а добар је и за дијете јер има мање угљених хидрата.
03. 05. 2024. у 13:00
ЧОКОЛАДНА УСКРШЊА ЈАЈА: Улепшајте празничну трпезу савршеном посластицом
Уколико желите да припремите, поред правих ускршњих јаја и сласну посластицу у знаку Васкрса, ево једног укусног рецепта који ће вам помоћи у томе.
03. 05. 2024. у 09:00
ВАСКРШЊИ ГРЧКИ ХЛЕБ ЦУРЕКИ: Тесто је слатко, мекано и развлачи се, јешћете га са слашћу
Уколико желите да обогатите васкршњу трпезу, предлажемо да ове године направите цуреки - слатки грчки ускршњи хлеб. Изгледа као вeлика плетеница, а тесто је слатко, ваздушасто и развачи се. Предлажемо да га испечете ујутру и да га једете док је још топао.
03. 05. 2024. у 07:00
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
Када припремате ролат са маком, за фил можете користити састојке по избору. Неизоставан сланиш, леп за око и укусан.
02. 05. 2024. у 15:00
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
СТАЛНО се преиспитујете приликом кувања јаја шта би требало да уредите да би она „испала“ баш онаква каква желите?
02. 05. 2024. у 09:00
НАЈЛЕПША ТЕХНИКА ШАРАЊА ЈАЈА: Вулкан јаја изгледају као уметничка дела, а припрема никад лакша, све што вам треба већ имате
Вулкан јаја нису толико позната, али уверени смо да ће вам се допасти - не само што је резултат предиван, већ је и ово идеална метода за забаву деце.
01. 05. 2024. у 13:00
ПОСНИ БЕШАМЕЛ СОС: Сјајно се слаже са разним јелима, овакав нисте пробали
Омиљени бешамел сос можете да правите и у време поста.
01. 05. 2024. у 11:00
ДОМАЋЕ БОМБОНЕ ПРОТИВ БОЛОВА У ГРЛУ И КАШЉА: Потребна су вам само 2 састојка
Једноставан рецепт за савршене лековите бомбоне.
30. 04. 2024. у 17:00
НА ПИЈАЦИ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ И ОФАРБАНА ЈАЈА: Ево ко их највише купује и колико коштају
УОЧИ Ускрса, који славимо у недељу, тезге на пијацама и у продавницама крцате су јајима свих класа и порекла.
30. 04. 2024. у 13:57
НИКАДА ГА ВИШЕ НЕЋЕТЕ КУПИТИ: Ево како да направите савршен домаћи шлаг у 3 корака
Савршену торту, не можемо замислити без савршеног шлага.
30. 04. 2024. у 13:00
ПОСНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРВОМАЈСКИ УРАНАК: Ево шта уместо меса може да се нађе на вашем роштиљу
За многе људе, Први мај је симбол почетка топлијег времена, пролећа, али и прилика да се окупе са пријатељима и породицом у природи или дворишту како би уживали у роштиљу.
30. 04. 2024. у 11:00
ПРЕДЛОГ ЗА ВАСКРС Пуњена јаја са шунком: Савршено предјело за празничнуу трпезу
Ако тражите нешто јединствено, али једноставно, за предстојеће празнике, онда ћете се обрадовати рецепту за пуњена јаја са шунком.
29. 04. 2024. у 15:00
ДОМАЋИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, а рецепт за његову припрему је врло једноставан
Када га будете направили, одушевићете се укусом јер је другачији него онај куповни.
28. 04. 2024. у 11:00
ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је
Ако вам сметају производи животињског порекла, или сте веган или вегетаријанац или постите, ево решења. Биљно млеко може бити одлична замена. У наставку вам следи рецепт за млеко од бадема.
26. 04. 2024. у 15:00
КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка
Мешање теста није баш најлакши посао, али није ни претерано захтеван.
26. 04. 2024. у 07:00