NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE SA KOKOSOM: Jednostavne i preukusne
Zbog svoje jednostavne pripreme ovaj dezert je odoleo vremenu i često se i danas nađe na trpezama vrednih domaćica. Ako i vi želite da svojim ukućanima učinite zadovoljstvo i pričinite uživanje sada je vreme da napravite ovaj savršeni dezert.
20. 01. 2025. u 15:00Novosti online
KAKO SE PRAVILNO GASI SLAVSKA SVEĆA: Običaji se razlikuju od mesta do mesta, ali samo je jedan način ispravan
Slavska sveća je jedan od glavnih simbola slave, a evo kako pravilno da je ugasite nakon što proslavite krsnu slavu.
20. 01. 2025. u 13:00Novosti online
DOMAĆI LIKER OD NARA: Pravi se od samo tri sastojka, po tradicionalnom italijanskom receptu
Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.
20. 01. 2025. u 12:00Novosti online
ČORBA OD TRI VRSTE LUKA: Izuzetno okrepljujuća i laka za pripremu (VIDEO)
Posle praznika i teške hrane vreme je da oporavite organizam. Napravite izuzetno zdravu i okrepljujuću čorbu od 3 vrste luka. Ova preukusna čorba pomoći će vam da se očistite od toksina, kao i da ojačate imunitet. Priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena.
20. 01. 2025. u 11:00Novosti online
DA LI SVINJSKA MAST IMA ROK TRAJANJA? Evo kako da znate da li se pokvarila
Kao i kod većine masnoća koja se koriste u kulinarstvu i mast može da se pokvari i užegne. Iako svinjska mast sigurno može da se drži na sobnoj temperaturi, u ostavi ili na nekom tamnom mestu, mogućnost da se pokvari se znatno povećava kada se temperatura ne održava konstantnom. Ukoliko je čuvate van rashladnog uređaja može da vam traje od četiri do šest meseci, a rok trajanja se produžava ukoliko je skladištite u frižideru, na čak godinu dana.
20. 01. 2025. u 09:00Novosti online
RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
Rolat sa pršutom i sirom pravi se od gotovog testa za picu i idealan je za slave.
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online
RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
Klasik među kolačima i provereno dobar spoj čokolade i kokosa - nema mesta za greške.
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online
PUTER POGAČA ZA SVETOG JOVANA: Ukras svake slavske trpeze, a uspeva iz prvog pokušaja
Za Svetog Jovana poslužite slavsku pogaču koja je neverovatno mekana, a ukus fenomenalan. Ono što je čini toliko mekanom su jogurt i puter. Uživajte!
19. 01. 2025. u 13:00Novosti online
BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
Za njenu pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena, a super je predlog ako vam je potrebna torta za Svetog Jovana.
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online
RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
Recept za punjena gnezda sa mlevenim mesom oboriće vas s nogu, imaćete ručak kao iz restorana.
19. 01. 2025. u 09:00Novosti online
SLANE KUGLICE SA ČVARCIMA: Savršeno predjelo za slavsku trpezu
Napravite za slavu ove kuglice sa čvarcima koje se tope u ustima.
19. 01. 2025. u 07:00Novosti online
SLATKA GIBANICA SA ORASIMA: Idealan spoj hrskavog i sočnog koji se lako pravi
Ovakva gibanica se lako priprema, a još lepša postaje kada se ujedine mirisi svežeg testa, pečenih oraha i tople šolje čaja. Uz svaki zalogaj, uživaćete u kontrastu tekstura – spolja hrskava, a iznutra neverovatno sočna i mekana.
18. 01. 2025. u 15:00Novosti online
KAKO NAJBRŽE SKUVATI SLAVSKO ŽITO: Donosimo vam trik uz koji će svako zrno biti raskuvano i rastresito
Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanje slavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.
18. 01. 2025. u 13:00Novosti online
SAVRŠENA SALATA ZA SLAVU: Odlično se slaže uz glavno jelo, a uštedeće vam dosta vremena
Ove godine za slavu probajte malo drugačiji recept za kupus salatu. Ova salata, čiji je glavni sastojak kupus odlično ide uz pečenje. Možete je napraviti za slavu, ali može biti servirana i za porodični ručak. Evo kako se sprema.
18. 01. 2025. u 11:00Novosti online
STARI SRPSKI RECEPT: Punjena vešalica je preukusna i svima uspeva
Iako možda deluje, nije je teško napraviti.
18. 01. 2025. u 09:00Novosti online
DANAS JE STROGI POST: Predlog jelovnika za Krstovdan
Jedan od praznika koji Srbi najviše poštuju je Krstovdan. Tog dana obavezan je strogi post.
17. 01. 2025. u 11:00 >> 08:43Novosti online
DA ODUŠEVITE GOSTE ZA SVEČANOM TRPEZOM: Ove godine napravite najbolji slavski kolač uz jednostavne savete
Kao i svake godine domaćice se trude da naprave što bolje slavske kolače, a pravljenje savršenog kolača može da bude izazov. Sve domaćice se pitaju kako da pronađu prave mere za kolač, kako da ukrasi budu beli i ono najvažnije kako da slavski kolač ne popuca?
18. 01. 2025. u 07:00Novosti online
BOGOJAVLJENSKE PIHTIJE: Spremaju se na poseban način po tradicionalnom receptu
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 19. januara obeležavaju Bogojavljenje, praznik koji sa sobom nosi određene običaje i verovanja. Jedno od verovanja koja se vezuje za Bogojavljenje jeste da se jedu pihtije. Prema tradiciji, pihtije se pripremaju na Krstovdan, kada se obavezno posti, a jedu se na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista.
17. 01. 2025. u 16:00Novosti online
NAPRAVITE UKUSNU TORTU ZA SVETOG JOVANA: Ledeno carstvo je pravi hit i desert koji će da zauzme centralno mesto na slavskoj trpezi
Torta ledeno carstvo za krsnu slavu Svetog Jovana je prava magija na trpezi.
17. 01. 2025. u 15:00Novosti online
LIMUN KUGLOF: Napravite sjajan, mirisan kolač
Sjajan recept, brzo se pravi, a ukusan je toliko da ćete se oduševiti.
17. 01. 2025. u 13:00Novosti online
PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
Pileće ćufte sa njokama prave se u aromatičnom belom sosu i dodatno posipaju kačkavaljem.
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online
PITA SA TIKVICAMA I TUNJEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
Isprobajte odličan recept za najukusniju pitu sa tikvicama koju mogu svi da naprave.
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online
PROTEINSKA SALATA BEZ MESA: Odlična ideja kako da spremite zdrav obrok
Izuzetno je laka za pripremu.
16. 01. 2025. u 16:43Novosti online
ŠTRUDLA SA ORASIMA: Mirisna poslastica mekana kao duša, kao ona iz bakine kuhinje
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
16. 01. 2025. u 15:00Novosti online