ТРАДИЦИОНАЛНА БАКЛАВА СА ОРАСИМА: Рецепт за савршену старинску посластицу - Онако како се одувек правила
МИРИС истопљеног маслаца, хрскавих танких кора и богатих ораха неодољиво подсећа на старинске кухиње и породична окупљања.
02. 12. 2025. у 12:00
ПОСНА ЧОКОЛАДНА ТОРТА СА ОРАСИМА: Богата, кремаста и мирисна
У данима када кухиња мирише на орахе, топлу чоколаду и домаћу традицију, ова посна чоколадна торта са орасима поново осваја трпезе. Рецепт је једноставан, поуздан и идеалан за славе, пост или било коју свечану прилику.
02. 12. 2025. у 10:27
ДОМАЋА ШТРУДЛА СА МАКОМ: Мекана, мирисна и празнична
Ова домаћа макова штрудла (маковњача) спаја мекано квасно тесто, богат фил од мака са медом, сувим грожђем и орасима и нежен слатки прелив који јој даје свечани сјај. Рецепт је традиционалан, издашан и увек омиљен – колач који нестаје док је још топао.
01. 12. 2025. у 20:27
ШКОТСКИ ВОЋНИ ХЛЕБ СА МЕДОМ: Савршена топла ужина
Топао, ароматичан и пуњен сочним сувим воћем, овај шкотски воћни хлеб са медом је идеалан за доручак, поподневну ужину или као посластица уз чај.
01. 12. 2025. у 15:00
ЗДРАВИ КОЛАЧИЋИ СА УРМАМА: Ужина без гриже савести!
Тражите ужину која је брза, слатка и здравија од класичних грицкалица? Без глутена, млечних производа и рафинисаног шећера, савршени су за поподневну паузу или уживање после тренинга.
01. 12. 2025. у 14:00
ПУФНАСТЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ЧЕТИРИ САСТОЈКА: Нови хит здравог доручка
Једноставне, хранљиве и неодољиво укусне — пуфнасте палачинке од свега четири састојка освојиле су многе љубитеље брзих и здравих јутарњих оброка. Овај рецепт, који се припрема за само неколико минута, постао је омиљени избор свих који желе да дан започну слатко, а без гриже савести.
01. 12. 2025. у 10:06
НАЈТРАЖЕНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ ТОРТУ: Пуна фила и укусна, нестаје за трен
ОВА торта је једноставна за припрему, а њени богати укуси сигурно ће импресионирати све госте.
30. 11. 2025. у 13:48
ПОСНЕ ЖЕРБО ШТАНГЛИЦЕ: Традиционални колач пун укуса
Комбинација меканог теста, мирисног џема од кајсије и богатих млевених ораха чини овај колач савршеним за славе, празнике и све посебне прилике.
28. 11. 2025. у 13:00
БАУНТИ ШТАНГЛИЦЕ: Препознатљив, богат укус кокоса са додатком кекса — савршена комбинација!
Кексаста подлога, мирисни бели фил од кокоса и нежна чоколадна ганаш глазура чине савршен слојевити дезерт који изгледа префињено, а припрема се без много труда.
28. 11. 2025. у 12:08
КИНДЕР ШТАНГЛИЦЕ: Једноставне, декоративне и увек тражене
Киндер штанглице су један од омиљених колача без печења — неодољива комбинација чоколадног доњег слоја и нежног белог млечног крема који подсећа на укус чувених киндер чоколадица.
28. 11. 2025. у 07:00
БЕЧКА ПИТА: Савршена комбинација кокоса, чоколаде и лешника
Рецепт за једну од оних старинских, издашних и неодољивих посластица која увек одушеви.
27. 11. 2025. у 21:52
ДОМАЋИ КОЛАЧ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Мирис детињства на вашем столу
Овај класичан колач са мрвицама и бобичастим воћем подсећа на рецепте наших бака: скроман, а раскошног укуса. Савршен је за викенд доручак, поподневну кафу или породична дружења.
27. 11. 2025. у 15:00
ЧОКО РОЗЕН СА ПОМОРАНЏОМ: Рецепт за праву слатку магију
У наставку откривамо како да припремите сочне и ароматичне розен штанглице – од кувања филова, преко слагања розен корица, па до тајног прелива од чоколаде. Ове слатке штанглице ће бити хит на сваком столу!
26. 11. 2025. у 21:56
ФЕРЕРО ОБЛАНДЕ: Слатка магија на вашем столу
Зимски дани су савршени за уживање уз слатке посластице, а овај рецепт за домаће Фереро обланде ће вам пружити прави гурмански ужитак.
26. 11. 2025. у 21:34
ПОСНА ТОРТА СА ШУМСКИМ ВОЋЕМ: Ову посластицу ћете обожавати
НЕМА ко ће остати на само једном парчету.
25. 11. 2025. у 13:56
БОЖИЋНИ КОЛАЧИЋИ: Празнична посластица која осваја на први залогај
У данима када се дом испуњава мирисом меда, цимета и топлог путера, ови колачићи постају звезда празничне кухиње. Њихова препознатљива пуцкава површина, хрскави рубови и мекана, мирисна средина чине их идеалним за празничне трпезе, поклоне или слатку паузу уз чај. Брзо се праве, још брже нестају — и сви их воле.
25. 11. 2025. у 13:00
САЛАТА ОД ПАСУЉА И ПИЛЕЋИХ ПРСА: Припрема је једноставна, а резултат је салата која увек одушевљава
Ова салата је изузетно хранљива, сочна и ароматична — идеална као комплетан оброк или као богато предјело. Сочна пилећа прса, мекан пасуљ, хрскави ораси и свежина нара, уз мирисни коријандер, стварају савршену комбинацију укуса.
24. 11. 2025. у 22:00
БРАУНИЈИ СА ОРАСИМА: Рецепт за десерт који изгледа импресивно
Чоколадни браунији добијају потпуно нови карактер уз богат, карамеласт слој препечених ораха. Ово је десерт који спаја влажну, интензивно чоколадну основу са хрскавим, мирисним орашастим преливом — савршена комбинација за све који воле дубоке, топле укусе и раскошне текстуре.
24. 11. 2025. у 14:00
МИНИ ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Мали залогаји који освајају
Мини чизкејкови од ваниле са кором од чоколадних Орео колачића савршено спајају глатку, кремасту текстуру са хрскавом, чоколадном кором.
24. 11. 2025. у 13:00
КОЛАЧИЋИ СА УРМАМА И ОРАСИМА: Рецепт за здраву посластицу
Ови здрави колачићи са урмама и орасима нису само укусни, већ се и веома брзо припремају. Уверите се сами колико их је лако направити — и то без печења!
21. 11. 2025. у 17:00
ПУФНАСТИ МЕРМЕРНИ КОЛАЧ: Рецепт за брз и једноставан колач
Ово је један од оних колача који мирише на дом од тренутка када почнете да мешате састојке. Мермерни колач је класик који никада не излази из моде – мекан, нежан, ваздушаст и са прелепим чоколадно-ванилин узорком који оставља утисак када се исече.
21. 11. 2025. у 15:29
РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ КАРАМЕЛ ТОРТУ СА КИВИЈЕМ: Спремите се за рапсодију укуса (ВИДЕО)
ОВО ЈЕ права краљица славске трпезе!
21. 11. 2025. у 13:00
РОЛ БАКЛАВА СА МАЛИНАМА И ПЛАЗМОМ: Рецепт за савршену посластицу
Уживајте у слаткој чаролији коју лако можете припремити код куће! Овај рецепт спаја хрскаве коре, кремасти фил од Плазме и гриза и свежу малину, стварајући савршену комбинацију укуса и текстура.
19. 11. 2025. у 22:21
ТРУФЛЕ СА ОРАСИМА И ЧОКОЛАДОМ: Мали залогај чистог ужитка!
ОВЕ елегантне чоколадне труфле, са меканим кремастим ганашем, хрскавим орасима и сјајним чоколадним сосом, представљају савршену гурманску посластицу. Лако се припремају, а својим изгледом и укусом подсећају на ручно рађене деликатесе из врхунских посластичарница.
18. 11. 2025. у 11:00