KOLAČ CRNI SOMOT: Zaljubićete se u ovaj ukus pun fantazije
Kolač crni somot je atraktivan, ukusan i potpuno drugačiji od svega što ste probali.
08. 10. 2024. u 11:46
PEKMEZ OD KRUŠAKA SA BELIM VINOM: Nesvakidašnja kombinacija savršenog ukusa
Jednostavan recept za najukusniji rezultat.
08. 10. 2024. u 08:00
IDEALNA ZA DORUČAK, ILI UŽINU: Presnac - Tradicionalna bosanska pita, puna fila, sa vrlo malo testa, sočan i ukusan obrok
Ova pita je izuzetno kalorična, pa je dovoljno malo parče koje možete da pojedete uz jogurt ili neku dobru salatu.
08. 10. 2024. u 07:00
TIROSALATA: Veoma ukusan namaz koji možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava
Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.
07. 10. 2024. u 21:00
ČOKOLADNE KUGLICE: Napravite ovu čokoladnu poslasticu božanstvenog ukusa
Čokoladne kuglice omiljena su slatka poslastica i mladima i starima, a ako im dodate kafu i rum, postaju prava poslastica puna ukusa.
07. 10. 2024. u 20:00
STROMBOLI - ITALIJANSKI SPECIJALITET: Rolovana pica ukusnija od obične
Kada klasična pica dosadi, ovo je odlična zamena.
07. 10. 2024. u 19:00
OČI VAM SUZE DOK SEČETE LUK: Uz ova tri jednostavna trika to se više neće dešavati
Oči suze kada sečete luk, a većina jela podrazumeva upotrebu luka. Luk sadrži aminokiseline koje se zovu sulfoksidi, a kada ga isečete, one se ispuštaju. Pomoću ovih isprobanih trikova, nema više suza.
07. 10. 2024. u 17:46
POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas. Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.
07. 10. 2024. u 15:43
POTAŽ OD KESTENA: U samo nekoliko poteza dobijate savršeno ukusnu jesenju krem čorbicu
Kesten je jako zdrav i odličan izvor vlakana i podstiče rad creva i digestivnog trakta.
07. 10. 2024. u 10:00
TROUGLIĆI OD LISNATOG TESTA SA NUTELOM: Spolja hrskavi, a iznutra ispunjeni finim filom
Idealan izbor za užinu, doručak ili večeru, a prave se vrlo jednostavno.
07. 10. 2024. u 08:00
PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Ajmokac sa piletinom i spanaćem
Ajmokac je brzo i jednostavno jelo koje će vas vratiti u detinjstvo i bakinu kuhinju. Postoje različite varijante recepta, a mi vam danas predlažemo ovaj sa spanaćem.
07. 10. 2024. u 07:00
NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
Starinski kolačići - londonske štanglice, oduševiće vas ukusom.
06. 10. 2024. u 14:00
SALATA OD CRVENOG KUPUSA: Savršen dodatak svakom obroku
Salata od crvenog kupusa se dinsta, ima dosta začina i razlikuje se od uobičajenih priloga.
06. 10. 2024. u 11:00
ČORBA OD SUŠENOG GRAŠKA SA POVRĆEM: Idealna topli obrok za prestojeće hladnije dane, greje i okrepljuje dušu
Ako ste u nedoumici koju čorbu da spremite ovo je naša preporuka.
06. 10. 2024. u 09:00
RECEPT ZA KROMPIR NA PORTUGALSKI NAČIN: Dodajte mu ove namirnice i uživaćete u ukusu
Krompir na portugalski način je poput pice, samo još uksniji.
06. 10. 2024. u 07:00
RAS MALAI: Evo kako da spremite jednu od najpoznatijih indijskih poslastica
Bogat miris, još bogatiji ukus!
05. 10. 2024. u 13:00
MUSAKA OD MAKARONA: Ručak od namirnica koje već imate u kuhinji je uvek najjednostavnije i najukusnije rešenje
Nikad brža priprema hranljivog i ukusnog ručka koji se obožava.
05. 10. 2024. u 11:00
PUNJENE PAPRIKE SA BUNDEVOM: Recept koji morate probati
Sezona bundeva je u punom jeku! Napunite njima paprike i pripremite pravu jesenju gozbu.
05. 10. 2024. u 09:00
ZA SVE SLADOKUSCE: Recept za burek od jabuka
Pravo iz bakine kuhinje stiže recept za preukusan doručak, užinu ili slatkiš, koji morate da probate.
05. 10. 2024. u 07:00
TORTA OPERA: Francuska fantazija slatkih ukusa u spoju sa kafom
Čuvena opera torta nastala je oko 1960. godine, a kreirao ju je poznati francuski šef kuhinje Lenotre.
04. 10. 2024. u 13:00
SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
Ova salata od kinoe je savršeno jelo za ove jesenje dane, a takođe je i vrlo hranljiva.
04. 10. 2024. u 11:00
TURSKI RECEPT ZA FAŠIRANE ŠNICLE: Sočnije i ukusnije ne mogu biti
Jedan od najvažnijih trikova za ukusne i sočne faširane šnicle je da ne koristite mešano mleveno meso, već samo jednu vrstu. A uz to, turski kuvari ih dobro začine, pre prženja. Uglavnom ih služe uz neku salatu.
04. 10. 2024. u 09:00
OTKRIJTE U ČEMU JE TAJNA: Kako se sprema pravi bešamel sos
Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.
04. 10. 2024. u 07:00
BELA ROZEN TORTA: Neverovatno kremasta i izdašna poslastica
Bolji način da se zasladite tokom jesenjih dana ne postoji.
03. 10. 2024. u 13:00