
PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

GRČKI KOLAČIĆI MELOMAKARONI: Obavezno moraju da se nađu na vašoj Božićnoj trpezi
Melomakarona je, pored gurabija, tradicionalni grčki Božićni kolač, bez kog se ni jedna grčka kuća u vreme praznika ne može ni zamisliti. Naime to su kolačići sa medom, karanfilićem i cimetom, zbog čega njihovi domovi u ovo doba godine predivno mirišu.
06. 01. 2025. u 16:00Novosti online

KAKO SE PRAVI VOJVOĐANSKA ČESNICA ZA BOŽIĆ: Slatka pita sa suvim grožđem i medom
Posle raskošnog božićnog ručka poslužite i vojvođansku česnicu, čuvenu slatku pitu sa suvim grožđem i medom. Običaji zavise od kraja do kraja, pa se tako u Vojvodini umesto pogače pravi slatka pita sa medom, orasima i suvim grožđem. Ukusom dosta podseća na baklavu, pa vam predlažemo da napravite vojvođansku česnicu kao kolač posle ručka.
06. 01. 2025. u 13:00Novosti online

EVO KAKO TREBA DA IZGLEDA TRPEZA ZA BOŽIĆ: Stari običaj je da se na stolu nađe ovih 7 jela
Stari običaj je da se na Božić na vašoj trpezi nađe bar sedam jela, jer ona simbolišu sreću i blagostanje, odnosno da ćete čitave godine imati šta da jedete. Običaj potiče još iz starih vremena kada nije bilo dovoljno namirnica i svako jelo je simbolisalo jedan dan u nedelji, zato ih je obavezno bilo sedam na trpezi. Saznajte i šta treba da se nađe na trpezi.
06. 01. 2025. u 12:00Novosti online

SAVRŠENE ZA BADNJI DAN: Tri najlepša recepta za posne slane kuglice koje se tope pod nepcima
Ideja za posne specijalitete nikad dosta, a ako se jednostavno prave i ukusni su, onda ste napravili pun pogodak . Brzo i lako se spremaju, dekorativne su i preukusne.
05. 01. 2025. u 13:00Novosti online

SVE O ČESNICI: Kada i kako se priprema, koje vrste postoje i zašto se stavlja novčić?
Pravoslavni vernici Božić slave 7. januara, kada se porodica okuplja oko bogate trpeze i provodi dan u ljubavi i zahvalnosti. Ukoliko govorimo o hrani, česnica je nezaobilazni deo naše tradicije i lomi se za doručak.
05. 01. 2025. u 07:00Novosti online

KAVURMA: Južnjački specijalitet koji pravi gurmani obožavaju
Kavurma se najviše sprema na jugu Srbije i predstavlja vrstu jela napravljenu od iznutrica.
03. 01. 2025. u 07:00Novosti online

POSNI ČVARCI: Ne zaostaju za "originalom", prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni
Čvarci su jedno od najvoljenijih predjela ili dodataka jelu, a dobra vest je da postoji način da ih napravite i u posnoj varijanti. Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u pravom zimskom specijalitetu na potpuno posan način.
02. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
Rolat sa šunkom brzo je i jednostavno rešenje za ukusno predjelo, a uz lako prilagodljivo punjenje, savršen je za svaki ukus.
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

NIKAKO NE JEDITE PILETINU: Narodno verovanje - Spremite ovu hranu, doneće vam sreću i blagostanje u novoj godini
Prema narodnom verovanju postoji hrana koja mora da se nađe na vašoj trpezi za Novu godinu jer donosi sreću i blagostanje.
30. 12. 2024. u 09:00Novosti online

DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike
Liker od jaja se čuva u frižideru i servira potpuno hladan. U različitim zemljama postoje različite verzije ovog likera, ali u svakom receptu osnovu čine umućena jaja.
29. 12. 2024. u 15:00Novosti online

ČOKOLADNE PROFITEROLE: Ukusne i kremaste taman su idealne za jedan zalogaj
Slatkiš za zalogaj dovoljan da popravi raspoloženje. Za ovaj desert kažu da potiče iz Francuske, ali se toliko proširio da ga svi često jedemo.
29. 12. 2024. u 13:00Novosti online

OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS: Slatko kiseli umak idealan za sve vrste mesa
Terijaki sos je poreklom iz Japana, ali je vrlo popularan u celom svetu i jede se uz meso ili salate.
29. 12. 2024. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA NOVOGODIŠNJI PUNČ: Pikantni napitak idealan za praznike
Novogodišnji punč je tradicionalno piće koje utemeljuje duh praznika, savršeno za zagrevanje večeri i stvaranje atmosfere dobrodošlice.
28. 12. 2024. u 11:00